Κρουαζιέρα στα Κουφονήσια
Τα Κουφονήσια ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Αποτελούνται από δυο νησίδες, το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι. Σαν κοινότητα εκτός από τα δυο κύρια νησιά περιλαμβάνει και το νησί Κέρος και πολλές μικρότερες νησίδες. Η Κέρος και το κάτω Κουφονήσι είναι ακατοίκητα όμως φιλοξενούν ευρήματα κυκλαδίτικου πολιτισμού. Έχοντας ενοικιάσει ένα φουσκωτό σκάφος και βρεθείτε εκεί θα εκπλαγείτε από τα μαγευτικά χρώματα που βγαίνουν καθ' όλη την διάρκεια της μέρας.
Στο Άνω Κουφονήσι οι παραλίες που ξεχωρίζουν είναι το Πορί, ο Φοίνικας και η Πλατιά Πούντα. Είναι αμμουδερές παραλίες με δροσερά και πεντακάθαρα νερά που θυμίζουν εξωτικά μέρη. Πολλοί παρομοιάζουν το νησί με την Καραϊβική. Στις περισσότερες παραλίες πηγαίνετε πεζοί αλλά όσοι έχετε ενοικιάσει φουσκωτό σκάφος η μετάβαση είναι πιο εύκολη. Άλλωστε θα μπορέσετε να ανακαλύψετε και άλλα μικρά κολπάκια που περιστοιχίζουν το νησί και να μαγευτείτε με τα φυσικά τοπία.
Αντίθετα, το Κάτω Κουφονήσι είναι ανέγγιχτο από τα στοιχεία του πολιτισμού αφού υπάρχει μόνο ένα ταβερνάκι που και αυτό λειτουργεί χωρίς ρεύμα. Οι παραλίες όπως ο Δέτης και το Νερό είναι οι αγριότερες και οι πιο απομακρυσμένες παραλίες των νησιών. Όμως, αυτά που θα δείτε και θα βιώσετε στο νησί δεν περιγράφονται με λόγια γιατί είναι πραγματικά, μέρη που αξίζει να τα γευτείς και να τα απολαύσεις κάνοντας μια εκδρομή με ένα φουσκωτό σκάφος.
Φαγητό
Στα Κουφονήσια με τους πολλούς ψαράδες πρώτο πιάτο είναι το ψάρι μαγειρεμένο σε όλες τις εκφάνσεις του. Ψητό ή τηγανιτό, μαγειρευτό ή σούπα όπως και να το γευτείς είναι υπέροχο αφού σίγουρα θα είναι φρεσκότατο. Επίσης το κοκκινιστό πατατάτο είναι κρέας από ντόπιο αγριοκάτσικο με πατάτες στον ξυλόφουρνο που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε. Τραγανιστά ξεροτήγανα και γευστικά παστέλια φτιάχνονται με μεράκι με ντόπιο μέλι και σε μυρωδάτα φύλλα λεμονιάς.