Κρουαζιέρα στην Αντίπαρο
Η Αντίπαρος είναι ένας μικρός παράδεισος διακοπών - ένα παρθένο νησάκι στα μέσα του Αιγαίου. Χωρισμένη από την κοσμοπολίτικη Πάρο, Αντίπαρος κερδίζει σταθερά προσηλωμένους οπαδούς οι οποίοι επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι για να απολαύσετε την υπέροχη θέα, χαρούμενες στιγμές, χαλαρή διάθεση , φιλική προς τους ανθρώπους και διασκέδαση μέχρι το πρωί.
Η Αντίπαρος κοσμείται από τις πανέμορφες ακτές, όπου οι χρυσές αμμουδιές εναλλάσσονται με βότσαλο και κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά έτοιμες για εξερεύνηση με φουσκωτό σκάφος. Προσφέρεται ιδιαίτερα για θαλάσσιες εξορμήσεις με φουσκωτό σκάφος, γιατί οι ακτές της είναι από τις ομορφότερες των Κυκλάδων με θαλάσσια σπήλαια, βράχια διαφόρων αποχρώσεων και καταπληκτικές παραλίες, πολλές από τις οποίες έχουν μόνο θαλάσσια πρόσβαση.
Ο επιτάφιος είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Αντίπαρο. Εκεί μπορείς να επισκεφτείς ωραίες όμορφες παραλίες με καταπράσινα νερά και θαλάσσιες σπηλιές. Επίσης, μπορείς να δεις αν είσαι τυχερός φώκιες η δελφίνια.
Για θαλάσσιες εκδρομές προσφέρονται επίσης και οι ακτές των μικρών ακατοίκητων νησιών που βρίσκονται γύρω από την Αντίπαρο: Δεσποτικό, Ρευματονήσι, Κοιμητήρι, Στρογγυλό, Κάβουρας, Σάλιαγκου, Κόκκινος και Μαύρος Τούρλος.
Μερικά από αυτά τα νησιά ήταν σημαντικά κέντρα της αρχαίας Κυκλαδική περίοδο και αρχαιολογικές ανασκαφές εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα εκεί.
Αν κάποιος θέλει να επισκεφτεί την Αντίπαρο δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να δει το ηλιοβασίλεμα και αν είναι τυχερός, μπορεί να πετύχει την ώρα που ο ουρανός και η θάλασσα παίρνουν ένα ροζοκόκκινο χρώμα και το τοπίο μοιάζει σαν να το έχουν κλέψει από πίνακα ζωγραφικής.
Δεν πρέπει να χάσετε το θησαυρό που κρύβει η Αντίπαρος , το μοναδικό σπήλαιο που βρίσκεται στο Ν.Α μέρος της. Το σπήλαιο της Αντιπάρου παρουσιάζει διεθνές ενδιαφέρον γιατί είναι πολύ μεγάλο, έχει θαυμάσιο και πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό στολισμό, έχει ελεύθερη ορατότητα σ' όλο του το χώρο και συνδέεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα.
Φαγητό
Η Αντίπαρος φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια της, το ντόπιο κρέας της, τα τυριά της και την τσικουδιά της που γίνεται στα παραδοσιακά καζάνια του νησιού την περίοδο του Οκτωβρίου. Από τα ντόπια πιάτα ξεχωρίζουν το αγριοκούνελο κρασάτο, ο κόκορας πατίδος, τα αποκριάτικα ραβιόλια και τα χριστουγεννιάτικα μπουρεκάκια.